Saç Ekimi | Egemen Güdül | egemengudulsacekim.com
top of page

Saç Ekimi

Acısız - Ağrısız Saç Ekimi

Şimdi Ücretsiz Arayın ve Randevu Alın!

Acısız - Ağrısız Saç Ekimi

Şimdi Ücretsiz Arayın ve Randevu Alın!

hairclinic_ankara.png

Instagram
hairclinic_ankara

Saç Ekimi

FUE
Saç Ekimi

22.jpg
  • Dünyada ve Türkiye'de en çok uygulan yöntemdir.

  • Enseden alınan saç foleküllerinin ekim yapılacak alana nakil edilmesi işlemidir.

  • Ağrısız, operasyon süresi 6-8 saat, 3. günde kişi sosyal hayatına rahatlıkla dönebilir.

  • 1 hafta içiresinde saçlar 2 numara saç görünümüne kavuşur.

DHI
Saç Ekimi

kalemle-sac-ekimi-choi-implanter-nedir.jpg
  • DHI Saç Ekimi (Direct Hair Implantation) "Doğrudan Saç Ekimi" anlamına gelir.

  • Bu yöntemde alınan greftler, choi kalemlerine yerleştirilerek direkt olarak ekim alanına enjekte edilir.

  • Genellikle ön hat ve sıklaştırma ihtiyacı duyulan küçük alanlarda tercih edilir.

  • Saçlar kesilmeden uygulanan yöntemdir.

Nano FUE Lateral Slit
Tekniği

yabancilarin-sac-ekimi-icin-ugrak-yeri-turkiye-5565105_1681_o.png
  • Normal FUE yönteminin aksine açılan kanallar 2 katı küçüklüktedir.

  • Çok daha sık saç ekimi imkanı tanır.

  • Kesinlikle hiç bir şekilde iz ve belirti kalmaz.

  • Çok hızlı şekilde iyileşme sağlanır.

  • Doğal saç ekimindeki en etkili tekniktir.

Sapphire Tekniği

safir-saç-ekimi-1[1].jpg
  • Uç saç ekiminde devrim niteliğindedir.

  • İyileşme süreci 7-10 gün arasındadır.

  • Kesinlikle iz bırakmaz.

  • Sapphire tekniğinin en büyük avantajı; operasyon bölgesinde kanal işleminin kesilerek değil, delerek yapılmasıdır.

Saç Ekim İşlemleri Sonrası Süreç

number-one.png
number-2.png
number-3.png
number-four.png

İlk Yıkama (2-3 Gün)

Kabuk Alma (10 Gün)

Ekilen Saçların Çıkması (3. Ay)

Saçların Tamamen Çıkması (6. Ay)

Ön Hat Çizgisinin Önemi ve Belirlenmesi

  • Altın Oran Tekniği

  • Lazer Teknik

  • Kas Hareketlilik Tekniği

Saç Ekim Aşamaları

  • Kanal Açma İşlemi

  • Greftlerin Alınma İşlemi

  • Ekim İşlemi

patientOne[1].jpg
number-one.png

UZMAN KONTROLÜNDE

Saç ekimi işleminiz, Saç Ekim Uzmanı Egemen GÜDÜL ve profesyonel ekibi tarafından gerçekleştirilir.

number-2.png

STERİL HASTANE ORTAMINDA

Saç ekimi işleminizi steril hastane ortamında gerçekleştiriyoruz.

number-3.png

DOĞALLIK GARANTİSİYLE

Saç ekimi işleminizi doğallık garantisi ile gerçekleştiriyoruz.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi nedir? sorusunun cevabı; saç dökülmesine daha dirençli olan bir bölgeden alınan saçların, ameliyathane ve steril ortamda saçsız olan bölgeye transfer edilmesi işlemidir. Başka bir ifadeyle, dökülmüş veya seyrelmiş saçlı bölgenin, farklı teknikler kullanılarak eski görüntüsüne kavuşturulması için yapılan bir saç nakil işlemidir. Bu nakil işlemi, saç ekimi yapan merkezler tarafından gerçekleştirirken başarısı iki kelimeyle tanımlanabilir; ‘aslına uygun’ ve ‘doğal görünüm’. Aksi takdirde ortaya çıkan sonuç ‘çim adam’ olarak tanımlanan bir görüntü olabilir.

Saç Dökülmesinin Nedenleri Nelerdir?

Saç dökülmesinin nedenleri nelerdir? diye incelendiğinde, bunun birçok nedeni olabilir. Bu nedenler arasında cinsiyet, hormon bozuklukları, beslenme şekli, stres, emzirme, menopoz ve gebelik gibi hormonal değişimlere neden olan koşullar, kullanılan ilaçlar, genetik ve ailesel faktörler, mevcut hastalıklar, yaşlanma veya aşırı kilo alıp verme sayılabilir. Ayrıca sprey veya köpük gibi saça uygulanan kozmetik ürünlerde saç dökülmesi yapabilir. Saç ekiminden sonra  aynı sorunun tekrarlanmaması adına, tüm bu farklı saç dökülme sebepleri ele alınarak, öncesinde gereken tedaviler yapılmalıdır.

Saç Ekimi Kimler İçin Uygundur ve Kimlere Yapılır?

Saç ekimi, cinsiyet ve yaş farkı gözetilmeksizin uygulanabilir bir operasyondur. Genelde 20-65 yaş arası uygulama yapılırken erken dönemlerde uygulanması ise işlemin başarı şansını artırır. Çünkü saçların alındığı  alandaki saçlar daha güçlü ve sıktır.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekimi yöntemleri arasında en fazla uygulanan iki teknik vardır. Bu teknikler; foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) ile foliküler ünite nakli (FUT) ekim tekniğidir. Saç ekim yaptıracak kişinin durumu ve seçimine göre ise uygulanacak teknik ve kapsamı değişiklik gösterir. Ayrıca işlemin başarısı saç ekimine uygun kişiler seçilmesi, daha önce saç ekim işleminin hiç yapılmamış olması, transfer yapılacak alanda kesi, kaza ve yanık izi olmaması ve operasyonu yapacak ekibin ehliyeti ve profesyonelliğine bağlıdır.

FUE Saç Ekim Yöntemi Nedir, Nasıl Yapılır?

Herhangi bir kesi yapılmadan uygulanan fue saç ekim yöntemi kısaca, ense bölgesinden tek tek alınan saç köklerinin nakil yapılacak saçsız bölgeye dağıtılmasıdır. Son 15 yıldır uygulanmaya başlayan bu teknik, fue saç ekimi yaptıranlar üzerinde başarı yüzdesinin fazla olması ve hiç kesi izi olmamasından dolayı memnuniyeti artırmaktadır. Dolayısıyla günden güne talebinde artış yaşanan bir saç ekim  tekniğidir.

Fut Saç Ekim Tekniği Nedir, Nasıl Yapılır?

Fut saç ekim tekniği kişinin ensesinden saçlı olan deri şeridinin çıkartılarak bir bölümünün dikilmesi ve nakil yapılacak alana ekilmesi işlemidir. Fut tekniği ile yapılan saç ekiminden sonrası, saçlı derinin çıkarıldığı alandaki oluşan yara izi ise bu işlemin dezavantajları arasındadır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi yapılmadan önce, öncelikle saç dökülme nedenlerinin tespit edilmesi gerekir. Şayet birden fazla saç ekimi yapılmasını gerektiren neden varsa, öncelikle altta yatan nedenler tedavi edilerek ekime geçilir. Kellik tipinin belirlenmesi için öncelikle saç derisi ve saç analizi yapılması gerekirken böylelikle gerekli olan greft miktarı ve saç ekimi seans sayısı belirlenmektedir. Ameliyathane ortamında gerçekleştirilen saç ekim işlemi, sadece ekim işlemi ile kısıtlı olmayıp flep ve doku genişletilmesi gibi farklı uygulamaları da içeren bir prosedürdür. Saç ekimi öncesi ise hastanın tıbbi geçmişi detaylı olarak gözden geçirilerek anestezi türü belirlenir. Ayrıca saç ekiminden önce yapılacak saç kök hücre tedavisi söz konusu ise gerekli hazırlıkların haftalar ön yapılması gerekir.

Vücut Kıllarından Saç Ekimi Olur Mu?

Hayır, yetersiz ve cılız olacağından vücut kıllarından saç ekimini asla tavsiye etmiyoruz.

Saç Kök Hücre Tedavisi Nedir?

Saç kök hücre tedavisi, onarıcı ve üretken olan kök hücreler kullanılarak yapılan bir tedavi şeklidir. Vücudun en zengin olan yağ dokuları kullanılarak uygulanan bu teknik, yaklaşık olarak 1-2 saat süren ayrıştırma işlemi sonrası uygulanmaktadır. Bu tedavi şekli, laboratuvar ortamında elde edilen kök hücreler (fibroblast) ve yağ hücreleri kullanılarak iki şekilde uygulanabilir. Saç kök hücre ile saç ekimi yapılmasında temel amaç ekilen saçların daha canlı, gür ve sürekli çıkmasını amaçlanmasıdır. Mevcut saçların korunması ve güçlendirilmesidir.

Saç Ekimi Fiyatları Ne Kadardır?

Saç ekimi fiyatları, yapılacak olan prosedürün kapsamına ve seçilecek tekniğe göre farklılıklar göstermektedir. Ayrıca fiyatı belirleyen diğer faktörlerden biri de işlemi yapacak olan uzmanın fiyat politikası ve ekim yapılacak sahanın genişliğidir.

Saç Ekiminden Sonra Kanama Olur Mu?

Saç ekimi yapılırken saçlı deride uygulanan milimetrik derinliklerdeki kesiler, genelde bir kanamaya neden olmayacak türdendir. Ancak kanama riskinin önlenmesi açısından prosedür öncesi hastanın kanamaya neden olacak bir bozukluğu olup olmadığı belirlenmeli ve işlem öncesi kan sulandırıcı alımı yasaklanmalıdır.

Saç Ekimi İşlemi Kaç Saat Sürer?

Saç ekimi işleminin ne kadar süreceği, işlemin kapsamına, uygulanan tekniğe, uzmanın tecrübesine ve ekip sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ortalama olarak 6-8 saat süren saç ekimi prosedüründe, tek seferde maksimum 6500 saç greft ekilmektedir. İhtiyaç görülen saç kökü sayısı ise saç yoğunluğuna göre değişir.

Saç Ekimi Sonrası İyileşme Ne Kadar Sürer?

Saç ekimi sonrası dönemde saçlı deride görülen ince kabuklanma, bir haftalık bir sürede tamamlanır. Ancak bu sürecin sağlıklı yürümesinde, ekim yapılan alan uzmanın belirttiği şekilde her gün yıkanmalıdır. Kabuklanma sürecinde hastalar şapka kullanarak günlük yaşamlarına devam edebilirken ekilen saçlar 3. ayda uzama başlar. 6. ve 12. aya gelindiğinde ise saçlar normal görünümüne ve fizyolojisine ulaşmış olurlar.

Saç Ekimi Sonrası Saçlar Ne Zaman Uzar?

Saç ekimi prosedüründen sonra görülen şok dökülme, işlem sonrası ikinci ayda tamamen sona eren bir süreçtir. Bu süreçten sonra saç uzaması sağlıklı olarak devam ederken, 6. ayda % 60-70 oranında uzama kaydedilir.

Saç Ekimi Sonrası Süreç Nasıl İşler?

Saç ekimi sonrası süreçte ikinci gün, hastanın ekim bölgesindeki bandaj çıkartılmaktadır. 3. günü ise genelde hastanın istirahat etmesi istenir. Saç ekimi sonrası ilk yıkama ise 2.-3. günlerde yapılabilirken bu işlemin köpüren bir şampuanla ve ılık su ile yapılması gerekir. Bugünden sonra ise günde bir kez belirtildiği şekilde saç yıkanmalı ve nazikçe kurutulmalıdır. Saç ekim sonrası 10. güne gelindiğinde ise günlük yıkama işlemi artık sonlandırılır ve genelde on beşinci günde tamamen iyileşme sağlanmış olur. Bir ay sonunda ise mevcut köklerden yeni saçların uzaması için şok dökülme yaşanır. Doğal olan bu süreç sonrası saçlar, ayda 1-1,5 cm uzamaya başlar ve 1 yıl bittiğinde ise tamamen normale döner.

Saç Ekimi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Saç ekimi operasyonu sonrası dikkat edilmesi gerekenler konusunda titizlik gösterilmesi, yapılan işlemin başarısında oldukça etkili bir faktördür. İşlemden sonraki ilk 5 gün hasta sırt üstü yatılması önerilirken ödemin göze inmesini önlemek amacıyla yatması önerilir. İşlemden sonraki günler fazla efor sarf etmemek, terlememek, stres, alkol ve cinsel ilişkiden uzak durmak ise dikkat edilmesi gerekenlerin başında gelir. Bunun dışında ilk 30-40 gün içerisinde hamam, sauna, havuz gibi ortamlara girmekten kaçınılmalıdır. Çünkü bunlar enfeksiyon riskinin önlenmesi açısından değerli tedbirlerdir.

Saç Ekiminden Sonra Saçlar Ne Zaman Çıkmaya Başlar?

Saç ekimi sonrasında görülen kabuklanma, ortalama olarak 1-2 haftada ortadan kalkmaktadır. Bir ay sonunda görülen şok dökülme süreci ise yaklaşık olarak 2. ay sonu tamamen kaybolur. Devamında ise saçlar ayda 1-2 cm uzamaya başlar. Altıncı aya gelindiğinde ise saç uzaması gözle fark edilebilirken sekizinci ay sonunda saç kökleri iyice güçlenir. Bir yıl sonuna gelindiğinde ise saç görünümü normale döner.

Saç Ekimi Sonrası Saçlar Normal Şeklini Ne Zaman Alır?

Saç ekimi sonrası saçların normal şekline ve fizyolojisine kavuşması ortalama 1 yıldır.

Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma Nedir ve Ne zaman Dökülür?

İyileşme süreci olarak da bilinen saç ekimi sonrası kabuklanma süresi yaklaşık olarak bir hafta kadar sürer. İyileşmenin göstergesi olan bu durum, hücre yenilenme hızına göre daha kısa veya uzun sürebilir. Bu süreçte kabukların elle koparılması süreci sekteye uğratırken daha geç iyileşmeye neden olur. Aynı zamanda bu alandaki saç köklerinin de hasar görebileceği de unutulmamalıdır.

Saç Ekiminde Şok Dökülme Nedir ve Ne Zaman Başlar?

Şok dökülme süreci saç ekiminde doğal bir süreçtir ve yaklaşık olarak 15-40 gün sonunda görülür. 15-40 gün süren bu süreç, hastanın durumuna göre daha önce ya da daha sonra gerçekleşebilir. Bu sürecin işleyişinde alkol ve sigaradan uzak durulması, sağlık beslenme, darbeden kaçınılması ve saç foliküllerini güçlendirmek için yapılan uygulamalar önemli rol oynamaktadır.

Saç Ekiminden Sonra Ne Zaman Banyo Yapılabilir?

Saç ekimi sonrası dönemde 2. gün sonunda ılık su ile sadece vücut yıkama şartıyla banyo yapılabilir.

Saç Ekimi Sonrası Cinsel İlişki Yasak Mıdır?

Saç ekimi sonrası fazla efor sarf edilmesini gerektiren ve terlemeye neden olabilecek aktivitelerden kaçınılmalıdır. Özellikle bir hafta sonunda kişi efor sarf etmeden partnerine daha çok iş düşer. Bu şekilde cinsel hayatına devam eder.

Saç Ekimi Öncesi ve Sonrası Alkol Alınabilir Mi?

Saç ekimi 10 gün öncesi ve sonrası süreçte alkol alınmaması önerilen durumlar arasındadır. Çünkü işlem öncesi alkol alındığında kan akışı hızlanacağından işlem esnasında fazla kanama olacağından işlemin yapılmasını zorlaştırır.

Saç Ekimi Sonrası Hangi İlaçlar Kullanılmalıdır?

Saç ekimi sonrası kullanılan ilaçlar, mevcut saçları desteklerken ekilen saç köklerini de güçlendirir özelliktedir. Şok dökülme sonrası çıkan saçları güçlendiren bu ilaçlar arasında; biotin, xpecia tablet, aga-e tablet sayılabilir.

Saç Ekimi Sonrası En İyi Şampuan Hangisidir?

Saç ekimi sonrası şampuan kullanımı ile ilgili birçok öneri bulunurken buna yönelik özel bir şampuan bulunmaz. Ancak sawpalmetto içeren DHT’yi bloke eden ve dökülmeyi önleyici biotin içerenler kullanılması önerilen şampuanlar arasındadır. Özellikle köpük formda olan şampuanlar ise kabukları yumuşatırken kolay temizlenmesini sağladığı için tercih sebebidir.

Saç Ekimi Sonrası Ne Zaman Spor Yapılabilir?

Saç ekimi sonrası efor sarf edilmesini gerektiren sporlardan 7-8 gün uzak durulmalıdır. Onuncu günden sonra sonunda hafif koşu gibi sporlar yapılabilir. Bunun yanında saç ekimi sonrası futbol ve vücut geliştirme gibi darbeye maruz kama riski olan sporlar ise 1. ay sonunda ancak yapılabilir.

Saç Ekiminde Önce ve Sonra Sigara İçebilir Mi?

Saç ekimi öncesi ve sonrası,  sigara içilmesi tavsiye edilen bir durum değildir. Çünkü lokal anestezi ve sedasyon uygulanarak yapılan saç ekiminde, sigara kullanımı organlara gelen kan miktarını azaltarak pıhtılaşma sürecini sekteye uğratabilir. Ayrıca kan dolaşımını azaltabileceği için yeni saç köklerinin beslenmesini bozarak iyileşme sürecini geciktirebilir. Saç ekimi sürecinden bir hafta önce ve ekim sonrası bir hafta sonra sigara içilmemesi özellikle tavsiye edilir.

Saç Ekimi Sonrası Acı ve Ağrı Olur Mu?

Saç ekim işlemi sedasyon ya da lokal anestezi altında yapılan bir işlem olduğu için işlem anında bir acı ya da ağrı hissedilmez. Saç ekimi sonrasında ağrı ve acının ise ilk günlerde hafif düzeyde hissedilmesi muhtemeldir. Ancak  görülen bu ağrılar, hafif ağrı kesicilerle yönetilebilecek türdendir.

Saç Ekiminden Sonra Şapka, Bere veya Bandana Takılır Mı?

Saç ekimi sonrası, 10. günden sonra süreçte yumuşak kumaştan üretilmiş şapka veya bere takılabilir. Özellikle güneşten korunmayı gerektiren bu süreçte şapka kullanılması tavsiye edilir. Ancak kullanılan şapkanın hava geçiren bir kumaştan ve 1-2 beden büyük olmasına özen gösterilmelidir. Bandana takılması isteniyorsa, aynı şekilde saç köklerine zarar vermeyecek özellikle olması gerekir.

Saç Ekimi Sonrası Havuz, Deniz veya Saunaya Ne Zaman Girilebilir?

Saç ekimi sonrası kabukların dökülmesi, doğal bir iyileşme süreci olup yaklaşık olarak 1 ay sonra kadar sürmektedir. Bu süre zarfında havuz, sauna, ve denize girmekten kaçınılması önerilirken 1. aydan sonra girilebilir. Ancak bu süre kabuklanmanın durumuna göre kişiden kişiye değişebilir, dolayısıyla göz ardı edilmemesi gerekir.

Saç Ekiminden Sonra Güneşe Çıkmak Neden Zararlıdır?

Saç ekiminden sonra güneşe çıkma konusuna hassasiyet gösterilmesi, özellikle ilk haftalarda çok önemlidir. Çünkü vücudun salgıladığı melanin maddesi, güneş ışınlarını emebilecek özelliktedir. Saç ekiminden sonraki ilk günlerde saç ekim alanı, daha hassas ve kızarıktır. Korunması amacıyla saç ekimi sonrası şapka kullanılması ise güneşten korunmak için en etkili yöntemler arasındadır.

Saç Ekimi Sonrası Şişlik (Ödem) Kaç Gün Sürer, Ne Zaman Geçer?

Saç ekimi sonrası ödem ve şişlik, işlemden sonraki 2.-3. günde başlarken 5-6 gün kadar sürebilir. Doğal bir süreç olan ödem ve şişliğin nedeni ise lokal anestezi esnasında verilen serumdur. Ödemin kolay atılabilmesi için saç ekimi sonrası ilk 5 gün sırt üstü yatılması gerekirken başına yaklaşık 45 derece kadar kaldırılması tavsiye edilir. Ayrıca aşırı hareketten kaçınılması ve bol su içilmesi gerekirken buz uygulaması da yararlıdır.

Saç Ekimi Sonrasında Beslenme Nasıl Olmalıdır?

Saç ekimi sonrası beslenme, hücre yenilenmesini destekler nitelikte olmalıdır. Uzmanın önerdiği şekilde bir beslenme programı yürütülürken dengeli olmasına özen gösterilmelidir. Saç ekimi sonrası beslenmede alınması gereken gıdalar arasında;

  • B vitamini içeren gıdalar,

  • Çinko içeren gıdalar,

  • Demir içeren gıdalar,

  • E vitamini içeren gıdalar,

  • C vitamini içeren gıdalar,

  • A vitamini içeren gıdalar yer alır.

Ayrıca bol su alımına özen gösterilmelidir.

Saç Ekimi Öncesi Hangi Testler ve Uygulamalar Yapılır?

Saç ekimi öncesi, hastanın genel sağlık durumunu kontrol etmek ve doğrulamak amacıyla bazı testlerin uygulanması gerekir. Bu testler arasında kan testleri, kanama testleri, biyokimya testleri ve kan sayımı yer alırken ayrıca hepatit marker’ları üzerinde de çalışılabilir. Bunun yanında öncesi ve sonrasını kıyaslamak amacıyla fotoğraf çekilir. Böylelikle işlemin başarısı üzerine bir karşılaştırma fırsatı yakalanmış olur.

 

Troit Hormanları

B1 B6 B12 Vitaminleri

Perritin

HCV

egemen-gudul_edited.png

Bizimle İletişime Geçin

Form gönderim işleminiz başarılı!

İletişime geçtiğiniz için teşekkürler.

En kısa sürede size dönüş sağlayacağız.

bottom of page