Saç Ekim Aşamaları
Hasta Saç Ekim’i Bölüm Yöneticisi tarafından karşılanır ve Yaşanacak tüm süreçler anlatılır. Hastanın soruları cevaplanır. Hasta, saç ekim uzmanı ile görüşmeye götürülür.Nakil istenen bölgeler konuşularak ön (kaba) bir çizim yapılarak greft sayısı belirlenir. Tekrar hastamızı odamıza davet ederek, görüşmeyi sorup fiyatlandırmanızı yaparız. Hastamız ile anlaşıldığında AVANS alınarak operasyon günü belirlenir.
Saç Ekimi Operasyon Öncesi Yapılması Gerekenler Nelerdir?
-
Operasyondan 1 hafta (7 gün) öncesinde bitki çayları, vitamin hapları, aspirin gibi kan sulandırıcı haplar, kahve, alkol ve sigara bırakılmalıdır.
-
Operasyon günü saat 09:30 da hastanemizde bulunması gerektiği bilgisi verilir.
-
Operasyon günü önden düğmeli ya da fermuarlı rahat kıyafetler giymeleri önerilir.
-
Operasyon günü hastamız kahvaltısını yapmış ve tok karnına operasyona gelmelidir.
-
Operasyon günü kimlik belgesi ve ödeme bilgileri önceden mutlaka hatırlatmalıdır.
-
Operasyon ortalama 6 saat sürecektir. Günü birliktir. Hastamıza bilgisi verilir.
-
Operasyon sonrası araba kullanmayı önermiyoruz. Taksi kullanmanızı ya da bir yakınınız tarafından alınmanızı öneriyoruz.
-
Operasyon günü hasta karşılanır. Doktor ile tekrar bir görüşme yapılır. Bu görüşmede operasyonun tekrar üzerinden geçilir.
-
Ödeme işlemleri ve kimlik fotokopisi alınır.
-
Kan tahlili alınır. Alınan tahlilde Protrombin zamanı, Protrombin aktivesi, Plazma, Hemogram, HIV, HCV, HBV bakılır.
-
Operasyon öncesi profesyonel çizim yapılır.
Saç Ekimi İşlemi Nasıl Olur? Saç Ekimi Operasyon Süreci Nasıldır?
-
Hastamız üstünü değiştirir ve akabinde 0 numara saç tıraşı yapılır.
-
11. Operasyon odasına alınan hastamıza ilk olarak yüz üstü pozisyonda donör bölgesine ‘’AĞRISIZ ANESTEZİ’’ yapılır. Silikon başlıklı püskürtmeli cihaz ile basınçla anestezi verilir. Anestezi sonrası hafif masaj ile deri altında geniş bölgeye anestezinin yayılması sağlanır. Sonrasında %50-70 oranında azalan ağrı ile iğneli anestezi işlemi yapılır.
-
Anestezi sonrasında yaklaşık 1,5 saat süren donör bölgeden mikromotor yardımı ve FUE yöntemi ile ‘’TOPLAMA’’ işlemi yapılır.
-
Alınan kökler tek tek sayılarak ‘’ORGAN NAKLİ SOLÜSYONUNDA’’ beklemeye alınır.
-
Hasta artık yüz üstü dönerek işleme devam edilir. ‘’AĞRISIZ ANESTEZİ’’ ile ekim yapılacak alana anestezi işlemi uygulanır.
-
Nakil olacak bölgeye ‘’kanal açılır’’. Kanal açma işlemi yaklaşık 40-60 dakika sürmektedir.
Saç Ekimi Kanal Açma Yöntemleri
Kanal açımı iki farklı yöntemle yapılabilir.
-
SAFİR PERKUTAN TEKNİĞİ: Özel bir maden olan safir uç ile kanallar açılır. Bu teknik ile tek tek saçların yönüne doğru ve köklerin girebileceği boyutlarda kanal açılması sağlanır. En düşük seviyede hasar oluşur, en yoğun saç sıklığının sağlanır ve iyileşme hızı ile sosyal yaşama birkaç gün içinde dönüş sağlanmaktadır.
-
DHI PLUS GOLD TEKNİĞİ: Tek tek kökler alınıp kalem şeklindeki cihaza yerleştirilerek ekim işlemi gerçekleşir. Yöntemlerin seçimi doktor tarafından hasta durumuna göre belirlenmektedir.
Kanal açma işleminden sonra hastamıza 15 dakika yemek molası verilmektedir. Yemek molası sonrası ekim işlemi yapılır. Ekim işlemi yaklaşık 2-3 saat sürmektedir. Ekim işlemi tamamlandıktan sonra hastamıza özel başlıklı bir cihaz yardımı ile ‘’OZONLU BUHAR İLE UYGULANAN MULTİVİTAMİN KOMPLEKSİ MEZOTERAPİSİ’’ tedavisi uygulanmaktadır.
Ozonlu Buhar ile Uygulanan Multivitamin Kompleksi Mezoterapisi
Ozonlu buhar ile uygulanan multivitamin kompleksi mezoterapisi yaklaşık olarak 5-7 dakika sürer. Ozon sıradan oksijenden farklı olarak 3 oksijen molekülü içeren bir gazdır. Oksijenin en aktif halidir. Gözeneklerin buhar yolu ile açılması ile içindeki oksijen, vitamin ve minerallerin (biotin, folik asit, B1, B2, B6, C, pantotenik asit ve estethica özel formülü içerir) ekim yapılan bölge başta olmak üzere tüm kafa bölgesine hızlı nüfus edilmesi sağlanır. Yara bölgesinin temizlenmesi, hızlı iyileşmesi, köklerin güçlenmesi bu yöntemle pekiştirilmiş olur.
Son olarak donör bölgesine KREM sürülür.
Krem Faydaları
-
Kanamayı durdurur,
-
Şişliği ve ödemi çözer,
-
Antibakteriyel etkisi ile enfeksiyon gelişimini önler,
-
Ağrıyı, kaşıntıyı ve kabuklanmayı önler,
-
Daha sonraki günlerde bandaj yapılmasına gerek kalmaz.
Saç Ekimi Sonrası İşlemleri Nelerdir?
-
Operasyon sonrası hasta 20 dakika dinlendirilir. Ve doktor ile görüştürülerek reçetesi düzenlenir.
-
Ağrı Kesici (Aprol, Naprosyn, Apranax vb. verilir. İhtiyaç halinde 12 saat ara ile tok karnına alınmalıdır. Hastaların %20’si ağrı kesiciye sadece operasyon akşamı ihtiyaç duyar.)
-
Antibiyotik (12 saat ara ile tok karnına alınmalıdır)
-
Prednol (ödem içindir. 12 saat ara ile tok karnına alınmalıdır.)
-
Saç yıkama köpüğü. (2 gün sonra hastaneye geldiğinde ilk yıkama için yanında getirmesi söylenir)
-
Boyun yastığı
-
UnderPad (yastık kirlenmemesi için yatak bezi verilir) Hasta 2 gün sonra (ekimden sonra 3. Gün) tekrar hastaneye çağrılmak üzere taburcu edilir.
-
İlk yıkama için hastaneye geldiğinde, yanında getirdiği köpüğü ekim yapılan bölgeye sıkarak 15 dakika bekletiyoruz. Yıkama öncesi donör bölgeden bandajı yavaşça çıkartıyoruz. Yıkama yaparken kesinlikle el ya da tırnak ile dokunmadan ılık ve tazyiksiz su tutarak köpüğü arındırılır. Kurulamak gerektiğinde, hiçbir şekilde pamuklu v.s. havlu kullanmayınız, başınızı sadece kâğıt peçete ile ve hafif dokunuşlarla kurulayınız.
-
İlk yıkama sonrası hastamıza ‘’LAZER TEDAVİSİ’’ uyguluyoruz. Yaklaşık 5-7 dakika süren bu işlem ile, Cilt altı kollojen bağ dokuda güçlendirme sağlayarak saç köklerinin çevre bağ dokusunu güçlendiren ve köklerin kanlanmasını arttıran saç güçlendirme terapisi uygulanır.
Saç Ekimi Sonrası Kabuk Dökme İşlemi Nasıl Yapılır?
Kabuk dökme işlemi için hastamız 3. gün itibarı ile,
-
Günde 1 kez köpük ile ekim yapılan bölgeyi yıkamaya devam edecektir.
-
11.gün akşam yıkama sonrası ekim yapılan bölgeye bolca Panthenol Krem sürüp o şekilde uyuyacaktır.
-
12. gün sabah yine krem sürüp hastanemize gelecektir. Kabuk dökme işlemi hastanemizde yapılacaktır.
-
Donör bölgeye yıkama sonrası 10 gün boyunca panthenol krem sürebilir.
Hastamız kabuk dökümü işleminin akabinde 3’lü setini kullanabilir. Bu ürünlerimizde yüksek oranda bitkisel kök hücre kültürleri yer almaktadır. Greftlerin saçlı deriye tutunmasına ve saç derisinin onarılmasına destek olur.
-
Şampuan (Günde 1 defa kullanılır)
-
Vitamin (operasyonun 3. gününden itibaren sabah 1, akşam 1 olarak tok alınır) --ilk yıkama sonrası--
-
Serum (2 hafta sonra donör alanına, 2 ay sonra ekim alanına kullanılabilir.
15. günden itibaren, ekim yapılan bölgeye günde 2-3 defa olmak üzere 5 dakika süreyle, parmaklarınızı yerinde sabit tutarak alttaki cildi dairel hareketlerle sürtme veya saçları öne arkaya çekiştirmeden parmak uçlarınızı kullanarak dairesel hareketlerle masaj yapınız. 1. Aydan itibaren ekilen ve var olan saclarınızın kaybının olmaması ve güçlenmesi için 4’er seanslık sac tedavi protokolü önerilir. (prp+mezoterapi+ozonlu mezoterapi+sac lazeri...) 2 ila 4 hafta aralıkla uygulama yapılır.
PRP ile, iyileştirme özelliğini tetikleyen çok başarılı bir tedavidir. PRP tüpü içerisinde jel benzeri özel bir madde bulunur ve bu jel santrifüj esnasında trombositler ile gereksiz plazma sıvısının birbirinden ayrılmasını sağlar. PRP (Trombositten Zengin Plazma) uygulama yapılacak kişiden prp tüpüne alınan 8-40 cc arası kanın santrifüj işlemiyle 15 dakika gibi kısa bir sürede ayrıştırılarak kan içerisinde bulunan trombosit, büyüme faktörleri ve sitokinlerin aktive edilip hazırlanan özel karışımın kişinin hasarlı bölgesine enjeksiyon yöntemiyle uygulanmasıdır.
15. günden itibaren, ekim yapılan bölgeye günde bir kez olmak üzere 10 dakika süreyle parmak uçlarınızı kullanarak dairesel hareketlerle masaj yapınız. Son yıkamadan sonra 3 ay içerisinde saç ekimi yapılan saçlarda dökülme olacaktır. Bu, beklenen ve normal bir dökülmedir. Lütfen endişe etmeyiniz.
3. aydan itibaren ekimi yapılan ve dökülen saçlarınız uzamaya başlayacaktır.
-
1. 3. 6. 9. Aylar ve 1. Yıl kontrolümüz olacaktır.
-
3. Aydan itibaren ufak ufak tüylenmeler başlayacaktır.
-
6. Ay itibarı ile çıkan saçlar net görülmeye başlanır.
-
1. Yıl tamamlandığında saç çıkma süreci tamamlanmış olur.
1. Ay itibarı ile denize ve havuza girilebilir. Hamam, sauna için en az 2 ay beklemeniz gerekmektedir.
Saç Ekiminden Sonra Tıraş İşlemi
-
10. günden sonra saçınızın her tarafı için makas kullanarak saçlarınızı kestirebilirsiniz.
-
Fön çektirmek, boya, topic vb için en az 3 ay beklemelisiniz.
-
6. aydan itibaren saçınıza makine ve ustura tıraşı yaptırabilirsiniz.
-
6. aydan sonra saçınıza jöle, briyantin, sprey, wax gibi ürünler kullanabilirsiniz. Ancak kullanırken sadece saçlarınıza uygulayınız, saçlı derinize bu ürünlerin temas etmediğinden emin olunuz ve mutlaka yatmadan önce başınızı yıkayarak bu ürünlerden saçınızı arındırınız.
-
Hiçbir şekilde artık hayatınızın hiçbir evresinde peruk, protez v.b. kullanmayınız.
Saç Ekiminde Fiziksel Aktiviteler Nasıl Olmalı?
-
Saç ekimi sonrası ilk 7 gün cinsel ilişkiye girmeyiniz.
-
5 gün boyunca öne eğilmeyiniz, öne eğilecek aktivite ve işler yapmayınız.
-
Bir hafta boyunca ağır kaldırmayınız.
-
15 gün terletici aktivitelerden uzak durunuz. Terlemeniz durumunda, başınızı yalnızca kağıt peçete ile hafifçe dokunarak kurulayınız. Kesinlikle bastırarak veya kupkuru olacak şekilde kurulamaya çalışmayınız. Kağıt peçete dışında bir ürün kullanmayınız.
-
15. günden sonra hafif, 30. günden sonra daha ağır sporları yapabilirsiniz.
-
Kafanıza darbe alabileceğiniz futbol, kick-box gibi sporlar için 90 gün beklemeniz gerekmektedir.
-
Ekim yapılan saçlar garantilidir. Yaşlılığa bağlı, beslenme yetersizliğine bağlı, hormon bozukluğuna bağlı ve benzeri nedenlerle dökülmeler olur. Ekilen saçlar sadece genetik olarak dökülmeye dirençlidir